2012. augusztus 3., péntek

Elrettentés, drágítás -> leszokás!

Egy, az Egyesült Államokat dicsőítő dohányos gyerek
Szép lassan hazánkban is beindul a már évek óta ígérgetett "lesznek rákos tüdők a cigi dobozán" projekt.



Egy csepp üzletérzékkel rendelkező vállalkozó ilyenkor beindítaná a "gatyát a bagóra" elnevezésű hadműveletet. Úgy képzelem, hogy 2013. januárjától már biztosan lehet majd kapni kis, mobiltartó zoknikákhoz hasonló, cigarettás doboz méretű semleges színű, vagy esetleg mintás (Spongyabob, cannabis, Die Hard) dobozfedeleket, melyekkel stílusosan, strucc módra bár, de gyilkolhatjuk imádott szervezetünket tovább.

Mivel decemberig még el lehet adni a képek nélküli dobozokat, sajnos még időbe telik, hogy leszokjon a nép. Mert nyilvánvaló tény, hogy mindezen törekvések hatására magyarok millió fogják falhoz vágni stresszes életvitelüket.
Mindezen felül januárban és májusban is emelik a jövedéki adót, ami akár 100 forintos dráguláshoz is vezethet dobozonként. Így aztán lassan már tényleg teljesen mindegy, hogy kék Viceroy-t vegyek vagy piros Marlboro-t. (Mivel százalékosan emelnek, persze ez nem így van, nem beszélve a presztízsről.)

Obama főnök úr sokszor megpróbált már leszokni a dohányzásról. Valószínűleg ebben a pillanatban is nikotinos rágót rág és próbálkozik a magyar nyelv széleskörű elsajátításával (az előző két állításból az egyik hamis). De ha mégsem így lenne, hát egye meg a fekete fene. Mind a kapitalista disznó tüdejét, mind a zsinórokat melyek által rángatva lész' (mármint az egész ember, nem csak a tüdeje).

Az Amerikai Egyesült Államok szerepe a dohánykultúrában meglehetősen elgondolkodtató. Nem kívánok politikai vízekre evezni, főleg, ha számításba veszem Kubát, akik az Államokkal szemben meglehetősen kommunisták. További kijelentésekhez, és állásfoglalásokhoz sürgősen szükségem lenne a következő információkra:
- Mennyi dohányt exportál az USA?
- Mennyi dohányt exportál a Kuba?
- Melyik nemzet filmjeiben tűnik fel több dohányos?
- Ki élvezi jobban a szexet, én vagy a nőm?

Az első három kérdésre igazából nem szeretnék választ kapni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése